Üdvözöljük a Soltvadkerti TE Labdarúgó Szakosztály honlapján a 2014 -ben is !
HAJRÁ SOLTVADKERT !

Véget ért a szezon Tompán
Mielőtt az utolsó fordulóról beszámolnék, nézzük mi történt az ifi csapattal korábban. A Kiskőrös elleni mérkőzést hétközben csütörtökön sikerült lejátszani. A nem mindennapi találkozón a fiataljaink magukra találtak, miután 5-3-ra legyőzték a kiskőrösieket. Gólszerzőink voltak Szőrfi Róbert, Móczár Barna és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Eiler Máté, aki 3 góllal járult hozzá a sikerhez.
Szerencsére az utolsó fordulóban is tovább tartott a lendület Tompán. Putnyik Máté, Kozma Dániel és Móczár Barna góljaival 0-3 volt az eredmény, majd Móczár Barna kiállítását követően szépítettek a hazaiak, 1-3. Az utolsó 5 percben olyan hajrát mutattak be játékosaink, hogy Tasnádi Dávid, Németh Gábor és Frei Tamás góljaival 1-6-ra módosult a végeredmény.
Összességében fiataljaink Szlovák Róbert edző vezetésével a 8. helyen zártak a bajnokságban, 10 győzelem, 3 döntetlen és 11 vereség volt a mérlegük. Tavasszal többször is gyengébb teljesítményt nyújtottak, de a két utolsó fordulóban elért nagyarányú győzelmük bizakodásra adhat okot a jövőre nézve. A 40 rúgott gól mellett 48 kapott góllal őszre az eredményesebb támadó focira kell a hangsúlyt fektetni, de a védekezés megszervezése is fontos feladata lesz az ificsapatnak. A nagyon ingadozó teljesítményeket ki kell egyenlíteni, a meglévő tehetségeknek a "fejekben" is nagyobb összpontosítást kell gyakorolni.
Felnőtt csapatunk a már bronzérmes csapat ellen lépett pályára. Az 51. percben Pálfi Árpád talált be a kapunkba, ezzel megszerezve a tompaiak győzelmét. A mérkőzésen igazságosabb lett volna egy döntetlen, miután Pálinkás Zoltán kétszer is egy az egyben vezethette a labdát a hazaiak kapusára, de kimaradtak a ziccerek.
Marton István együttesét ennek ellenére meg kell dicsérni, miután az őszi 12. helyről előreléptek a bajnokságban a 6. helyre. Ősszel 2 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség állt a csapat teljesítménye mögött, mindössze 10 rúgott és 30 kapott gól volt a statisztikánk. A tavasz már sokkal pozitívabbra sikerült, 7 győzelem 1 döntetlen és 4 vereség mellett 17 rúgott és 11 kapott gól volt az eredményünk. Pozitívumként kell értékelni, hogy hazai pályán sikerült legyőzni a Kiskőröst, és a stabilizált védelem nem engedte, hogy sok kapott góllal fejezzünk be mérkőzéseket. A bajnokságban levontak 1 pontot az elért eredményből, miután többször is előfordult, hogy a serdülő illetve az ificsapat nem tudott kiállni, ezen a jövőben mindenképpen változtatni kell. Összegezve 9 győzelemmel, 4 döntetlennel és 11 vereséggel valamint 27 rúgott és 41 kapott góllal zárt a csapat.
A jövő nagy feladata tehát innen továbblépni, a jelenlegi keretet összetartani, és további ifista játékosokat beépíteni a felnőtt keretbe. Nagyon fontos, hogy a döntő többségében soltvadkerti játékosokból álló csapat egy stabil alaphelyzetből, gazdaságilag kiegyensúlyozott háttérrel rendelkező, felelősséggel és szakmai hozzáértéssel bíró vezetőség mellett az újraformáló megyei I. osztályban jövőre is megállja a helyét.
Soltvadkerten igazán lehet alapozni a fociszeretetre, a szurkolók, támogatók segítségére, amelyet ezúton is köszönünk. Már az előző fordulók alatt is megkezdődtek a felújítások az öltözők és a pálya körül, reméljük, hogy ősszel már egy egészen új és modern környezetben élvezhetjük mindannyian e nagyszerű játék és sport minden pillanatát.
Egész éves figyelmüket és biztatásukat a STE csapata nevében is megköszönve maradok tisztelettel V.B.
Végre lejátszottuk az "örökrangadót"
A 25. fordulóban hazai pályán kellett volna vasárnap fogadni a Kiskőröst. Azonban a nagy esőzés miatt a pálya alkalmatlannak bizonyult, ezért szerdára lett halasztva a mérkőzés. Sajnos ez meg is látszott a nézőszámon, de ennek ellenére is sokan voltak kíváncsiak a két város csapatainak egymás közötti "rangadójára". A rivalizálás mellett a bajnokság 6. helyezése is tét volt, a vadkertiek részéről ez nem kis előrelepést jelentve az őszi utolsó előtti helyről.
A mérkőzést a vadkertiek kezdték jobban. Az 5. percben Szamosi Péter 20 méterről leadott lövését Tóth Zoltán kiskőrösi kapus védeni tudta. A helyzetünkre a válasz a 9. percben érkezett, egy szabadrúgást követően Beregszászi Richárd fejesével veszélyeztette a kapunkat. A 16. percben Holczimmer Tamás szögletrúgását követően bravúrral öklözte el a labdát Tóth, majd a következő szögletnél Ugrai Imre maradt le a labdáról néhány centivel. A mezőnyben hullámzott a játék, percekig hol az egyik, hol a másik csapat birtokolta többet a labdát, de nagy helyzet csak a 25. percben alakult ki. Ekkor a középpályán Geleta Patrikhoz került a labda, aki Soproni András elé passzolt középen. A kiskőrösi védő és a kapujából kifutó kapus között még Soproni bele tudott érni a labdába, de lövése után a játékszer erőtlenül gurulva közelített a gólvonal felé, ahol a védő utolérte és kirúgta a mezőnybe. A 35. percben szép támadást vezetett a hazai csapat. A baloldalon Pálinkás Zoltán levitte a labdát az alapvonalig, beadást Geleta passzolta a középen érkező Ugrainak, a kipattanó lövés után Szamosi ismételhetett, de épphogy a kapu mellé lőtt. Folytatódnak a vadkerti akciók, a vendégek csak a 16-osunk előttig jutottak, védőink megállították őket. A 40. percben az aktívan játszó Tóth Róbert szögletét követően Ugrai fejese nem sokkal ment fölé. A 45. percben ismét Tóth Róbert végezte el a szögletrúgást, amely Papp Róbert testéről éppen csak a kapu mellé csorgott, így maradt a félidőben a 0-0-ás eredmény.
A második félidőt is jobban kezdte csapatunk. Az 49. percben Tóth Róbert iramodott meg a baloldalon, beadását Soproni fejelte a kiskőrösi kapu mellé. Az 51. percben a középpályán lábról-lábra passzolgattak játékosaink, a jobboldalon Supka kapta, akinek a beadását Soproni nagyszerűen vette le, majd passzolt Ugrainak, aki egy védőt kicselezve a kapus mellett 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0. Az 57. percben Agócs Kristóf nagyon csúnyán szabálytalankodott Pálinkással szemben, és mivel volt már egy sárga lapja, a bíró a második sárgát követően kiállította. A vendégek emberhátrányba kerültek, amelyet hamar gólra lehetett volna váltani. Két perccel a kiállítás után Szarka Roland vezette a labdát, középre ívelte Ugrainak, aki a labdalevétel után megpróbálta még kicselezte a kapust is, de az szabálytalankodott, 11-es következett. A 11-est a "sértett" Ugrai Imre végezte el, de lapos lövését Tóth Zoltán magabiztosan megfogta, maradt az 1-0. A 78. percben azonban már nem tudták a vendégek tovább tartani magukat a vadkerti nyomás alatt. Bal szélen Pálinkást ismét felrúgták, az előre siető Tóth Róbert azonnal beívelte a szabadrúgást, a meglepett kiskőrösi védők között a jobboldalon álló Ugrai levette, majd egy csellel tisztára játszotta magát és a kifutó kapus alatt a bal alsó sarokba lőtt, 2-0. A kapott gól után a kiskőrösiek egy kicsit fel is adták a mérkőzést, az emberhátrányban már csak arra törekedtek, hogy ne kapjanak több gólt. A 86. percben Tóth Róbertet buktatták, maga végezte el a szabadrúgást, a beívelt labdába Holczimmer Tamás fejelt bele, eltalálta a jobboldali kapufát, a kipattanó labda pedig az éppen akkor beállt Schiszler Tamás előtt gurult el, aki nem tudott beleérni. A következő támadásnál ismét Schiszler előtt ment el a beadott labda, hiába vetődött előre pár centivel lemaradt, pedig középen üresen érkezett.
Összegezve a vadkerti csapat Marton István edző vezetésével megérdemelten szerezte meg a győzelmet, és ezzel az eredménnyel kiegyenlített az ősszel elszenvedett vereségért. Az utolsó fordulóban a 3. helyen álló és végző tompaiakhoz látogatnak el csapataink, 2013. június 1-jén szombaton 17 órától.
A 18. fordulóban Akasztón kellett volna pályára lépni csapatainknak, de az akkori időjárási körülmények miatt elmaradt a mérkőzés. Szerdán pótolták csapataink ezeket a találkozókat, de a hétköznap ellenére igen sok néző látogatott ki.
Az ifjúsági mérkőzésen a vadkerti csapatnak nem volt cserelehetősége, mert a vidéken tanuló fiatalok nem tudtak eljönni, ez sajnos meg is látszott a játékon. A 60. percben Szabó Máté lövésével az akasztóiak meg is szerezték a vezetést, ifistáink hiába próbáltak meg mindent az egyenlítésért, 1-0-ra kikaptak.
A felnőtt találkozón igazi presztízs csata alakult ki. Az első negyed órában a vadkertieknek meg kellett szokniuk az akasztói kisméretű és hepehupás talajú pályát, de a 20. percben már Soproni András kapáslövésének tapsolhattak a lelkes szurkolóink. A 25. percben az akasztói Lázár Kornél szabadrúgás lövése veszélyeztette Hatvanyi Edvárd kapuját, de maradt a 0-0.
A 28. percben egy bedobást végezhettünk el, a középre fejjel továbbcsúsztatott labdát Ugari Imre lőtte meg, az akasztói kapus a gólvonalon állította meg a játékszert. Újabb óriási gólhelyzetet a végig kitűnően játszó Szamosi Pétertől láthattunk a 43. percben, akinek a felső léc alá tartó erős lövését Németh Zsolt kapus nagy bravúrral a levegőben "úszva" tornázta ki.
Az első félidei döntetlent követően nem kezdtük jól a második félidőt. A 16-osunkon belül a veszélyesen játszó Juhász Tamást Szarka Roland próbálta meg kiszorítani, a játékvezető Szarka megmozdulását szabálytalannak látta, és 11-est ítélt. Szarka sárga lapot kapott, majd Gillich Balázs is kapott egyet reklamálásért, mert nem volt jogos a büntető. Az 50. percben maga a "sértett" végezte el a 11-est, betalált, 1-0. A kapott gól kicsit megfogat csapatunkat, és még legalább 5 percig a kapunkhoz szorítottak a vendéglátók. Sikerült azonban összeszedniük magukat a játékosainknak, és a támadásaink is veszélyesek lettek. A lelkesedés eredményes is lett, az 59. percben Gillich Balázs egy szabadrúgást végezhetett el. A jól irányzott beadásra Ugrai Imre érkezett, és nagyszerű fejesével máris kiegyenlítettünk, 1-1.
A lelkesedés, a győzni akarás látszott focistáinkon, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Holczimmer Tamás szabadrúgását követően csak a felső léc mentette meg a hazaiakat a góltól. Hatvanyi kirúgását követően Ugrai fejjel csúsztatott bele a labdába, és a szélen felfutó Fazekas bomba lövése nem sokkal ment fölé. A következő lehetőség Soproni előtt adódott, akinek 18 méterről leadott lövése a hosszú oldali kapufát súrolta. A 80.percben ismét Soproni volt az egyik főszereplő. A jobb oldalon vezette a labdát az alapvonal felé, de felrúgták. A szabadrúgást Tóth Róbert végezte el, élesen belőtt labdájára a rövid oldalon Ugrai Imre nagyon jó ütemben érkezve belefejelt, a labda a jobb felső sarokban kötött ki, 1-2. A mérkőzés hátralevő részében már "csak" az eredmény megtartása volt a cél, amely sikerült is.
Ezzel a 3 ponttal máris egy helyet feljebb lépett csapatunk. A következő fordulóban 2013. április 21-én vasárnap Kunszálláson játszunk majd 15 órai és 17 órai kezdettel.
Tavaszi első hazai mérkőzés
A 17. forduló eseményei
A soron következő 17. fordulóról az időjárás döntött. A soltvadkerti csapatoknak hazai pályán kellett volna fogadnia a kiskunfélegyháziakat. Már hétközben látszott, hogy a hét eleji hóesés nagyban befolyásolja ezt a forduló megrendezését is.
Az ifjúsági mérkőzés megrendezése már korábban eldőlt, idegenben Bócsán lett lejátszva a mérkőzés, hogy a vadkerti pályát kíméljék a játékosok.
A listavezető kiskunfélegyháziak a 30.percben meg is szerezték a vezetést, amit a vadkertiek nem tudtam kiegyenlíteni sem, pedig erre minden esélyük meg volt. Ziccerek maradtak ki, amelyek meg is bosszulták magukat, és 1-0-ás vereség lett a végeredmény.

A felnőtt találkozót a vezetőség Soltvadkerten szerette volna lejátszani, de a folyamatos esőzés nem tette a pályát erre alkalmassá. Annak ellenére, hogy hétköznap hólapátolással és folyamatos szivattyúzással próbálták a helyzetet javítani, a mérkőzés megkezdése előtt a játékvezető a mérkőzés elhalasztásáról döntött.
A "csonka" fordulóban több pályán is elmaradtak a mérkőzések, melyek pótlásáról később döntenek.

A 18. fordulóban csapataink Akasztóra utaznak. 2013. április 07-én vasárnap 14 óra 30 perckor és 16 óra 30 perckor fognak kezdődni a mérkőzések, ha az időjárás kegyes lesz.
______________________________________
A "fagyos" időben majdnem "meleg" lett

A 16. fordulóban csapataink Hartára látogattak el. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a játékosokat és a nézőket sem, nagyon" fagyos" volt a levegő. Az ifjúsági mérkőzésen azonban a soltvadkerti szurkolók szívét nagyrészt átmelegítette a csapat eredményes játéka. Már a 7. percben megszületett az első gól Varga Bence révén, és 0-1-gyel záródott a félidő. A második félidőben a vadkertiek tovább növelték előnyüket. Az 59. percben Eiler Máté, a 80. percben Móczár Barna és a 89. percben Szőrfi Róbert gólt érő játéka révén kialakult a 0-4-es végeredmény.
A felnőtt találkozó megkezdésére a hangulat is fokozódni kezdett. Az őszi 1-1-es döntetlennel most egyik csapat sem lett volna elégedett, de a vadkertiek kezdték határozottabban a mérkőzést. Az első 15 percben szinte saját térfeléről ki sem tudott jönni a hartai együttes, de kimaradtak a lehetőségeink.
A 17.percben az ősszel is gólt szerző Soproni Andrást csapatkapitányunk Gillich Balázs egy megszerzett labdával hosszan indította, és Soproni rövid sarkos lövésével máris 0-1 volt az eredmény. A bekapott gól után a hartaiak is elkezdtek támadni, el is jutottak a kapunk előterébe, ahonnan szabadrúgást végezhettek le. A megszerzett labdát Pálinkás Zoltán hosszan ismét a jobb oldalon felfutó Soproni elé tálalta, aki most a hosszú sarkot választotta, lövésével már a 29. percben 0-2 volt az állás.
A vadkerti lelkes szurkolók már nem is fáztak annyira, sőt 2 perccel később újabb szép momentumnak örülhettek.
A 31.percben Fazekas iramodott meg a bal oldalon, de 19 méterre a hartai kaputól szabálytalankodtak vele szemben. A szabadrúgáshoz Geleta Patrik készülődött neki, jobb lábas lövésébe a kapus csak beleérni tudott, a labda a hálóban pihent, 0-3. A szünetig mindkét csapatnak voltak apróbb helyzetei, de a pályán belül és kívül is érezhető volt a feszültség.
A második félidőben elkezdték egymást gyűrni a játékosok, a vadkertieknek nem csak az eredmény megtartására volt erejük, hanem Ugrai, Papp, Holczimmer révén még gólhelyzetek is kialakultak. Azonban az utolsó 10 percben a koncentráció egy kissé alábbhagyott, a "zsebben" érzett 3 pontból majdnem csak 1 lett. A 86. percben ugyanolyan gólt született, mint amilyent Soproni lőtt, csak sajnos ezt Judák Zoltán lőtte, 1-3. A hartaiak érezték, hogy a játékosaink már a lefújást várják és kettőzött erővel támadtak, erőszakosak voltak, a játékvezető is adta a "hazai" pályát. A 88.percben ismét Judák Zoltán elé ívelték a labdát, aki miután megpróbálta átemelni Eifert János kapusunkat, összeütközött vele. A játékvezető 11-est ítélt, kiállította Eifertet, Duzmath József értékesítette a büntetőt a mezőnyből a kapuba álló Pálinkás Zoltán mellett.
A hosszabbításban a csapat helyzete egyre "melegebb" lett. Egy távoli lövést, amely megpattant Szlovák Róberten még Pálinkásnak kellett hatástalanítani, de vége lett a találkozónak és 2-3-ra NYERTÜNK. Csapatunk máris egy helyett feljebb lépett a tabellán.
A 17. fordulóban hazai pályán fogadjuk 2013. március 31-én "HÚSVÉT VASÁRNAP" a kiskunfélegyháziakat, 13 órától az ifjúsági, 15 órától a felnőtt mérkőzések kezdődnek.

A 19.fordulóban végre az időjárás kegyeibe fogadta a soltvadkerti pályát és a nézőket is. A kellemes tavaszias vasárnap délutánon sikerült megrendezni az első hazai találkozót, az ellenfél a Bácsalmás együttesei voltak.
Az ifjúsági mérkőzésen a 16. percben egy beadást követően Szőrfi Róbert nagyszerű kapáslövéssel a hosszú alsó sarokba helyezte a labdát, ezzel megszerezte a hazaiak vezető találatát 1-0. Ezt a vendégek az 59. percben még ki tudták egyenlíteni (1-1), de szerencsére nem ez maradt a végeredmény.
A végeredményt Eiler Máté állította be, miután a félpályáról előre rúgott labdát lekezelte, és a kifutó bácsalmási kapus mellett a jobb alsó sarokba emelte, 2-1. Ezzel a győzelemmel Szlovák Róbert edző fiataljai a 8. helyen állnak, de a sok elmaradt mérkőzés miatt, nem teljes a tabella.
A felnőtt találkozó előtt a korábban Vadkerten sikeresen edzősködő Florin Nenad kedélyesen elbeszélgetett a játékosainkkal, edzőnkkel és néhány törzsszurkolóval is. A mérkőzés már nem volt ennyire barátságos, bizonyítja ezt a 6 sárga lap, és egypár kemény szabálytalanság.
A vadkertiek kapuját a szakosztály elnöke Hatvanyi Edvárd védte, aki Eifert János eltiltása miatt a korábban "szögre" akasztott cipőjét kipucolhatta. Rajta igazán nem múlott semmi, a mérkőzés elején egy szép védéssel vívta ki a nézők tapsát. Majd a félidő közepe táján ismét Ő került a középpontba, a bácsalmásiak hosszú indítására nagyszerű ütemben mozdult ki a kapujától kb. 25 méterre, és tisztázott a vendég csatár elöl.
A vadkertiek is próbálkoztak gólt szerzeni, de Soproni András szöglet utáni kapáslövését Eckert Dávid kapus hárítani tudta. A bácsalmásiak válasza sem maradt el, egy közeli bal oldali lövéssel az oldalhálót veszélyeztették.
A középpályán próbálta meg mindkét együttes megszűrni a támadásokat, akár szabálytalanságok árán is, így a mérkőzés egyre durvább lett. Az agresszív játékfelfogás sajnos megakadályozta a folyamatos játékot, de a vadkertiek előtt így is adódtak helyzetek. A második félidőben Hatvanyi kapusunk két szabadrúgás után is magabiztosan megszerezte a labdát, a túloldalon Holczimmer szabadrúgás lövése nem sokkal ment kapu fölé. Holczimmer Tamás még egyszer gólhelyzetbe került, de az öt és feles sarkánál a lövés pillanatában becsúsztak a védők és mentettek. Egy beadást követően Szarka centiméterekkel maradt le a labdáról, Ugrai pedig a 16-oson belül próbált meg cselezni, de elcsúszott. Ezt a játékvezető sárga lappal "díjazta", bár a lapot a szél kifújta a kezéből, így élénkítve a hangulatot.
A legnagyobb helyzetet a 78.percben láthatták a nézők, amikor is a jobb oldali alapvonalnál Pálinkás körömpassza Holczimmert találta meg, beadását pedig Ugrai 3 méterről fejelhette a kapura, de Eckert Dávid óriási bravúrral hárítani tudott. A meccslabda volt ez, amely eldönthette volna a 3 pont sorsát. A 80.percben beállt Szlovák Róbertet a félpályánál a 86.percben úgy arcon könyökölte egy bácsalmási védő, hogy játékosunkat úgy kellett lekísérni, mivel egy kisebb agyrázkódást szenvedett. Sajnos a cserékkel sem sikerült támadójátékunkat eredményesebbé tenni, így a nem túl barátságos mérkőzésen az eredmény 0-0-ás döntetlen maradt.
A 18. fordulóból elmaradt Akasztó-STE mérkőzést április 17-én szerdán rendezik meg 15 órai és 17 órai kezdettel. A soron következő 20. fordulóban csapataink Kunszállásra látogatnak el április 21-én vasárnap.

A 18. fordulóban Akasztón kellett volna pályára lépni csapatainknak, de az akkori időjárási körülmények miatt elmaradt a mérkőzés. Szerdán pótolták csapataink ezeket a találkozókat, de a hétköznap ellenére igen sok néző látogatott ki.
Az ifjúsági mérkőzésen a vadkerti csapatnak nem volt cserelehetősége, mert a vidéken tanuló fiatalok nem tudtak eljönni, ez sajnos meg is látszott a játékon. A 60. percben Szabó Máté lövésével az akasztóiak meg is szerezték a vezetést, ifistáink hiába próbáltak meg mindent az egyenlítésért, 1-0-ra kikaptak.
A felnőtt találkozón igazi presztízs csata alakult ki. Az első negyed órában a vadkertieknek meg kellett szokniuk az akasztói kisméretű és hepehupás talajú pályát, de a 20. percben már Soproni András kapáslövésének tapsolhattak a lelkes szurkolóink. A 25. percben az akasztói Lázár Kornél szabadrúgás lövése veszélyeztette Hatvanyi Edvárd kapuját, de maradt a 0-0.
A 28. percben egy bedobást végezhettünk el, a középre fejjel továbbcsúsztatott labdát Ugari Imre lőtte meg, az akasztói kapus a gólvonalon állította meg a játékszert. Újabb óriási gólhelyzetet a végig kitűnően játszó Szamosi Pétertől láthattunk a 43. percben, akinek a felső léc alá tartó erős lövését Németh Zsolt kapus nagy bravúrral a levegőben "úszva" tornázta ki.
Az első félidei döntetlent követően nem kezdtük jól a második félidőt. A 16-osunkon belül a veszélyesen játszó Juhász Tamást Szarka Roland próbálta meg kiszorítani, a játékvezető Szarka megmozdulását szabálytalannak látta, és 11-est ítélt. Szarka sárga lapot kapott, majd Gillich Balázs is kapott egyet reklamálásért, mert nem volt jogos a büntető. Az 50. percben maga a "sértett" végezte el a 11-est, betalált, 1-0. A kapott gól kicsit megfogat csapatunkat, és még legalább 5 percig a kapunkhoz szorítottak a vendéglátók. Sikerült azonban összeszedniük magukat a játékosainknak, és a támadásaink is veszélyesek lettek. A lelkesedés eredményes is lett, az 59. percben Gillich Balázs egy szabadrúgást végezhetett el. A jól irányzott beadásra Ugrai Imre érkezett, és nagyszerű fejesével máris kiegyenlítettünk, 1-1.
A lelkesedés, a győzni akarás látszott focistáinkon, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Holczimmer Tamás szabadrúgását követően csak a felső léc mentette meg a hazaiakat a góltól. Hatvanyi kirúgását követően Ugrai fejjel csúsztatott bele a labdába, és a szélen felfutó Fazekas bomba lövése nem sokkal ment fölé. A következő lehetőség Soproni előtt adódott, akinek 18 méterről leadott lövése a hosszú oldali kapufát súrolta. A 80.percben ismét Soproni volt az egyik főszereplő. A jobb oldalon vezette a labdát az alapvonal felé, de felrúgták. A szabadrúgást Tóth Róbert végezte el, élesen belőtt labdájára a rövid oldalon Ugrai Imre nagyon jó ütemben érkezve belefejelt, a labda a jobb felső sarokban kötött ki, 1-2. A mérkőzés hátralevő részében már "csak" az eredmény megtartása volt a cél, amely sikerült is.
Ezzel a 3 ponttal máris egy helyet feljebb lépett csapatunk. A következő fordulóban 2013. április 21-én vasárnap Kunszálláson játszunk majd 15 órai és 17 órai kezdettel.
Jól sikerült az elmaradt mérkőzés bepótlása
___________________________________________________

Tisztelt Szurkolók, Kedves Focibarátok!

Az elmúlt fél évben az STE honlap szerkesztése elmaradt, az okokat most nem sorolnám.
Remélhetőleg a 2012/2013-as szezon tavaszi hátralévő részében nem lesz fennakadás a Szurkolók tájékoztatásában. A 2012/2013-as őszi szezont megelőző "gazdasági" bizonytalanság, amely Soltvadkert életére nagyban kihatott, rányomta bélyegét a futballéletre is. Az azóta stabilizálódott helyzet, és a csapat körüli téli változások remélhetőleg egy szebb tavaszi idényt és folytatást fognak eredményezni.
Az őszi szezont a 13 csapatból álló, eléggé megfogyatkozott létszámú bajnokságban a 12. helyen zárta együttesünk. A 2 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség mellett mindössze 10 rúgott góllal és 30 kapott találattal nem igazán lehetett büszke a "tavalyi" BRONZÉRMES csapat a teljesítményére.
A változások be is következtek a téli szünet alatt. A korábbi szakosztályelnök Szamosi Gábor helyett ezt a tisztséget a csapat korábbi "húzóembere", volt kapusunk Hatvanyi Edvárd tölti be.
A vezetőedző Szabó " Butra" Attila is lemondott, helyette a hosszú évtizedek óta a soltvadkerti futballért játszó és dolgozó Marton István lett a vezetőedző. A téli felkészülést már az Ő kettőjük munkájával kezdték meg játékosaink. A pályával és az öltözővel is történni fognak igen jelentős változások, de ezekről később számolunk be.
A játékos keret is megváltozott. Az új vezetőség hívó szavára visszatért az együttesbe a korábbi sikerekben nagy részt vállaló Gillich Balázs, Tóth Róbert, Papp Róbert, Holczimmer Tamás. Reméljük az Ő visszailleszkedésük a "régi" csapatba nem tart sokáig, és ismét meghatározó szerepet fognak betölteni a vadkerti foci történetében.
Ilyen fontos változások és előzmények után kezdhette meg csapatunk a tavaszi szezont, a 14. fordulót. Az ellenfél mindjárt a bajnoki címre is aspiráns, a tabellát vezető Hetényegyháza volt, ráadásul idegenben játszottunk. Az őszi bajnokság kezdetén mindjárt hazai pályánkon egy "nagy pofonba" szaladt együttesünk, miután 5-0-ra kikaptunk Tőlük.
Ilyen előjelekkel várhattuk ezt a mérkőzést, amely a végeredményt tekintve nem hozta meg a kirobbanó sikert, de igazán bizakodásra adhat okot a jövőt illetően. A mérkőzés 10. percében Kása Tibor szerzett vezetés a hetényieknek, Eifert János kapusunk tehetetlen volt vele szemben. Csapatunk azonban a bekapott gól után nem veszítette el hitét, nem tört össze a korai gól miatt, és a mérkőzés hátralévő részében mindent meg is próbáltak az egyenlítés érdekében. Sajnos ez nem sikerült, de a csapat játéka, az egymásért való küzdés, a jó csapatszellem bizalmat és biztatást adhat a következő fordulókra.
A 15. fordulóban a páratlan létszámú bajnokság és a sorsolás miatt csapatunk "szabadnapos", de az időjárás hirtelen télire fordulása miatt az egész fordulót későbbre halasztották.
A 16. fordulóban ismét idegenbe látogat majd együttesünk, Hartán az ifjúsági mérkőzés 2013. március 24-én vasárnap 13 órakor, a felnőtt meccs 15 órakor kezdődik.
Ifistáinkról is néhány szót. A Szlovák Róbert által vezetett csapatunk az őszt a 8.-dik helyen zárta, 5 győzelemmel és 7 vereséggel. Ősszel idehaza Ők is vereséget szenvedtek a Hetényegyházától, 0-3 volt az eredmény. A "tavaszi" rajt számukra jobban sikerült, miután idegenben az 50. perctől emberhátrányban játszva is győzni tudtak, ráadásul a bravúros 2-0-ás győzelmet Balogh Attila 68. és 74. percben szerzett góljaival érték el. Úgy látszik, az emberelőny a a hazaiakat zavarta meg, játékosainknak pedig a nagyobb koncentráltság eredményességgel párosult. Gratulálunk.
Gondolom most a Szurkolók nevében is kívánhatom azt, hogy az "új" vezetőség és játékosok minél előbb sikereket érjenek el, fáradozásaik ne menjenek kárba.

Kedves Szurkolók!

Csak arra szeretnék biztatni Mindenkit, hogy továbbra is segítse a vadkerti csapatot azzal, hogy kilátogatnak a mérkőzésekre.
(V.B.)

Eredmények:
- 2010.08.20.

2013/2014. év

26. forduló
KECSKEMÉTI LC - STE SOLTACÉL
Eredmény: 2-3.
Gólszerző:
Soproni András
Ugrai Imre
Kővári Dávid

25. forduló
STE SOLTACÉL - TOMPA SE
Eredmény: 1-1.
Gólszerző:
Csernik Csaba

24. forduló
TISZAKÉCSKE VSE - STE SOLTACÉL
Eredmény: 2-4.
Gólszerző:
Hirsch László
Csernik Csaba
Szarka Roland
Soproni András

21.forduló
STE SOLTACÉL - HARTA SE
Eredmény: 3-1.
Gólszerzők:
Csernik Csaba 2 gól
Ugrai Imre

22.forduló
KISKUNMAJSA FC - STE SOLTACÉL
Eredmény: 2-2.
Gólszerző: Ugrai Imre
Pálinkás Zoltán

21.forduló
STE SOLTACÉL - AKASZTÓ FC
Eredmény: 1-1.
Gólszerző: Soproni András

20.forduló
KISKUNHALAS FC - STE SOLTACÉL
Eredmény: 2-1.
Gólszerző: Ugrai Imre

19.forduló
STE SOLTACÉL - KISKUNFÉLEGYHÁZI HTK
Eredmény: 0-7.
Gólszerző: -.

18.forduló
STE SOLTACÉL - BÁCSALMÁS PVSE
Eredmény: 3-4.
Gólszerzők: Radics Zoltán
Ugrai Imre 2 gól

17.forduló
HÍD SC - STE SOLTACÉL
Eredmény: 1-0.
Gólszerző: -

16.forduló
KUNSZÁLLÁS SE - STE SOLTACÉL
Eredmény: 3-3.
Gólszerzők:
Gillich Balázs
Papp Róbert
Molnár Zoltán

15.forduló
KISKŐRÖS FC - STE
Eredmény: 1-1.
Gólszerző: Soproni András

14.forduló
KECEL FC - STE
Eredmény: 0-1.
Gólszerző: Ugrai Imre

13.forduló
STE - KALOCSAI FC
Eredmény: 0-4.
Gólszerző: -.

12.forduló
HETÉNYEGYHÁZA SE - STE
Eredmény: 1-0.
Gólszerző: -.

11.forduló
STE - KECSKEMÉTI LC
Eredmény: 0-2.
Gólszerző: -.

10.forduló
TOMPA SE - STE
Eredmény: 2-0.
Gólszerző: -.

9.forduló
STE - TISZAKÉCSKE VSE
Eredmény: 5-0.
Gólszerző:
Papp Róbert 2 gól
Hegyesi László 2 gól
Szlovák Róbert

8.forduló
HARTA SE - STE
Eredmény: 2-4.
Gólszerző:
Ugrai Imre
Hegyesi László 2 gól
Geleta Patrik

7.forduló
STE - KISKUNMAJSA FC
Eredmény: 1-2.
Gólszerző:
Ugrai Imre


6.forduló
AKASZTÓ FC - STE
Eredmény: 0-2.
Gólszerző:
Szarka Roland
Tóth Róbert

5.forduló
STE - KISKUNHALAS FC
Eredmény:
4-0.
Gólszerző:
Gerner Dániel (öngól)
Hirsch László
Varga Bence
Ugrai Imre


4.forduló
KISKUNFÉLEGYHÁZI HTK - STE
Eredmény: 4-2.
Gólszerző:
Soproni András
Pálinkás Zoltán

3.forduló
BÁCSALMÁSI PVSE - STE
Eredmény: 3-2.
Gólszerző:
Soproni András
Varga Bence

2.forduló
STE - HÍD SC
Eredmény: 0-1.
Gólszerző: -.

1.forduló
STE - KUNSZÁLLÁS SE
Eredmény: 1-1.
Gólszerző: Hegyesi LászlóSOLTVADKERT - SOLTVADKERT - SOLTVADKERT - SOLTVADKERT - SOLTVADKERT - SOLTVADKERT