Üdvözöljük a Soltvadkerti TE Labdarúgó Szakosztály honlapján a 2014 -ben is !
HAJRÁ SOLTVADKERT !

Leiskoláztak a saját pályánkon
A 13. fordulóban a "szerencsétlen" szám ellenére az ifjúsági együttesünk biztató játékkal rukkolt elő. A forduló előtt a kalocsai fiatalok 2 ponttal álltak előttünk, és egy esetleges győzelemmel meg lehetett őket előzni. Szlovák Róbert tanítványai végre hazai pályán meg tudták mutatni, hogy mire is képesek, az edző rendelkezésére állt szinte az egész csapat, hét cserejátékossal tudott az edző rendelkezni. A 15. percben Tasnádi Dávid révén meg is szereztük a vezetést, amelyet a szünetig meg is tartott az együttes, 1-0. A 46.percben csereként beálló Pálinkás Zoltán az 54. percben meg is szerezte azt a találatot, amellyel a fiatalok meg is szerezték a győzelemért járó 3 pontot. A 2-0-ás végeredmény az 5-dik helyet hozta meg a csapatnak, igaz csak "rosszabb" gólkülönbségüknek köszönhetően nem a negyedikek.
A felnőtt csapattól is hasonló hozzáállás és bravúr volt az elvárt. Azonban a vendég kalocsaiak nem fukarkodtak a helyzetek kialakításával és letámadták játékosainkat. A 6. percben Sára Dávid beadását Eifert kapusunk éppen elérte Vuits Viktor elől, aki üresen állva várta a labdát. A 9. percben óriási kavarodás alakult ki a kapunk előtt, többször is lőhettek a kalocsaiak, de a labdát nem sikerült elrúgnunk. Sajnos Gillich Balázsnak sem sikerült felszabadítani, de az ellenfél csatárát azonban felrúgat, 11-es következhetett. A büntetőt Vuits Viktor a jobbra mozduló Eifert mellett balra rúgta be a kapunkba, 0-1. Rögtön a középkezdés után letámadtak a vendégek, most Vuits Attila lőtt, de Eifert bravúrral védett. Az első húsz percben sajnos nem is tudtuk a fiatal, jól és sokat passzoló kalocsaiakat megzavarni.
A 23. percben Szamosi Péter indította a szélsőt játszó Hirsch Lászlót, de a Varga Sándor kapus is résen volt, elérte a labdát. A 25.percben Hirsch-Tóth-Varga volt a vadkertiek között a labda útja, majd a szélső beadást követően Ugrai Imrétől Soproni Andráshoz került a labda, de lövése egy védőről kipattant. A 26.percben egy kontrát vezettek a kalocsaiak, a pálya közepén a térfelünkön a leshatárról induló Halászi Milán lépett ki, a kapunkig vezette a labdát, majd Eifert mellett elrúgta a "bőrt", és a jobb kapufa tövéről a hálónkban volt az újabb gól, 0-2. A 44. percig a vendégek uralták a játékteret, de Soproni András csúszva-mászva kiharcolta magának a labdát és a helyzetet, de az öt és feles sarkáról egy önfeláldozó bevetődéssel egy védőről kipattant a labda.
A második félidő elején is a kalocsaiak alakítottak ki helyzetet, a 49. percben Halászi Milán 20 méterről eresztett meg egy lövést, amely a védőnkön megpattanva óriási bravúr védésre kényszerítette Eifertet. A vendégek továbbra is lelkesen és sokat futva hozták magukat helyzetbe, az 55. percben Vuits Viktor vezette a labdát az alapvonalig, majd visszapasszára Halászi érkezett, aki 17 méterről alig lőtt a kapunk mellé. Az 59. percben Hegyesi László révén jegyezhettünk fel vadkerti helyzetet, ami gól is lehetett volna, de Hegyesi addig vezette a labdát az ellenfél öt és feles sarkáig, hogy középre adott passzára senki sem érkezett jó ütemben.
A 60. percben tovább folytatódott a vadkertiek "vesszőfutása". A középkörben Szarka Roland a mellette elfutó kalocsai csatárt szabálytalanul állította meg, és mivel volt már sárga lapja, a második után mehetett is az öltözőbe. Nem is volt kétséges, hogy az emberhátrányban játszó hazaiak az utolsó fél órában már nem tudnak fordítani. A 72. percben Facskó Patrik állt be a vendégeknél, majd rögtön ezután a baloldalon kapott egy indítást. A labdakezelés után bejutott a 16-osunkon belülre és futtából jobb külsővel a kifutó Eifert fölött a hálónkba emelt, 0-3.
A 76. percben végérvényesen lezárta a mérkőzést a Kalocsa. Az emberelőnyt kihasználva Halászi Milán futott el a baloldalunkon, beadása elkerülte Eifert kapust, és a kapunk felé tartó labdába a középen érkező Vuits Viktor még beleérve beállította a 0-4-es végeredményt.
A vereséggel maradt csapatunk a 12-dik helyen, de már 4 mérkőzés óta nem szereztünk pontot, és gólt sem. Így utazunk el 2013. november 17-én vasárnap Kecelre. A most feljutott csapat sem sok sikert könyvelhet el az utóbbi időben, de így is előttünk állnak a tabellán befogható távolságban. A "hat" pontos mérkőzés után irány Kiskőrös, az utolsó fordulóban a pálya átalakítás miatt.
Semmi sem sikerült Hetényegyházán
A 12. fordulóban Hetényegyházán játszottak csapataink. Az ifjúsági együttes a listavezetővel csapott össze, sajnos nem sok sikerrel. A "hetényiek" már 4-0-ára is vezettek, a vadkertiek szépítő találatát Móczár Barna szerezte, így alakult ki a 4-1-es végeredmény. Ezzel az vereséggel a 7-dik helyen zárta a csapat a fordulót.
Felnőtt együttesünk játékáról sem sok jó hírt tudok adni.
Sajnos ezen a mérkőzésen a "szerencse" is teljes mértékben elkerülte a csapatot. Hiába tartja a mondás, hogy "Jó csapatnak szerencséje is van", de ezen a mérkőzésen nem tett semmi különlegeset a "hetényi" csapat, hogy a sors kegyeltje legyen.
Az egész mérkőzésen mindkét együttes a győzelemre hajtott. A 78 .percben Kárpi Rudolfhoz kerül a labda, amelyet "csizmaszárral" talált el, és ennek a lövésnek köszönhetően meg is szerezték a vezetést a "hazaiak". A vadkertiek legalább tettek azért, hogy legalább pontot, pontokat szerezzenek, de semmi sem sikerült. Misem bizonyítja ezt jobban az a tény, hogy a vadkertiek közül hárman is eltalálták a vendéglátók kapufáját, de minden alkalommal a labda kifelé pattant, és nem befelé.
Ennek a vereségnek is köszönhetően tovább sűrűsödött a tabella utolsó harmadában álló csapatok között a különbség, a vadkertiek is itt találhatóak. A legnagyobb baj azonban a csapat háza táján, hogy így már három meccsen keresztül senkinek sem sikerült a kapuba találni, nagy a gólcsend a csapat tagjai között. Senki sem találja a góllövő cipőjét, és gólok nélkül nem lehet 3 pontot és győzelmet szerezni.
A következő találkozó az igen erős, fiatalokból álló Kalocsa ellen lesz, 2013. november 10-én vasárnap 13 óra 30 perckor, amely a vadkerti csapat utolsó őszi hazai fordulója lesz. Ez azért van így, mert a Kalocsa elleni meccs után a pálya átalakítások megkezdődnek és az utolsó fordulóban Kiskőrös ellen idegenben lépünk pályára.
Sajnos továbbra is a támadásépítéssel van probléma
A 11. fordulóban az "újonc" megyei I. osztályú Kecskeméti Labdarúgó Club játékosait láthattuk vendégül.
Az ifjúsági mérkőzésen az első félidőben minden úgy alakult a vadkertiek részéről, ahogy azt az edző, Szlovák Róbert elvárhatta csapatától. Már a mérkőzés 7. percében Eiler Máté góljával megszereztük a vezetést, és a 29. percben Móczár Barna góljával tovább is tudtuk növelni előnyünket. A félidő vége előtt a 42. percben csapatunkból Németh Pál is betalált, így 3-0-ás eredménnyel zártuk ezt a mérkőzési szakaszt. Mindenki meg volt elégedve az eredménnyel, sajnos a játékosaink is, akik a második félidőben látványosan visszavettek a tempóból. Meg is bosszulta ez a hozzáállás magát, mert egy 3 perces rövid zárlat alatt a 70. és a 73. percben a vendégektől Dinnyés Dezső és Kovács Mihály is a kapunkba talált, az eredmény 3-2-re módosult. A mérkőzés végéig igencsak lerágták a körmüket a hazai szurkolók és az edző is, mert a játékosok elbízták magukat a vezetéstől és nem tudtak felpörögni a játékban. Szerencsére az eredmény már nem változott és ezzel a győzelemmel az 5. helyen maradt a fiatal együttesünk.
A felnőtt találkozó előtt még bizakodhattunk abban, hogy a tompai vereséget elfelejtették játékosaink, és a két ifista cserével érkező kecskemétiektől sikerül pontot, pontokat szerezni. Azonban az első 10 percben alig történt valami, két szögletet rúghattunk, a vendégek is csak két távoli lövéssel jelezték, hogy Ők is itt vannak. A 13. percben Szamosi Péter jól játszotta magát a pálya szélen tisztára, de ígéretes beadását lefülelték. A 16. percben a bal oldalon Szamosi-Geleta-Tóth volt a labda útja, de Tóth Róbert lövését Fischer kapus védeni tudta. A 25. percben Parti Gábor, aki évekkel ezelőtt Soltvadkerten is játszott, versenyt futott egy előre rúgott labdáért Hirsch Lászlóval. Eifert János kapusunk is érezte, hogy el kell hagynia a kapuját, és kifutását követően Parti lövését a 16-os vonalán kézzel hárítani tudta, maradt a 0-0. A 35. percben ismét a baloldalunk volt aktívabb, Geleta Patrik a leshatáron kilépve bevezette a labdát a kecskemétiek 16-osán belülre, majd elbizonytalanodott, hogy lőjön vagy passzoljon. Végül a passzt választotta Papp Róberthez, aki ígéretes helyzetben elügyetlenkedte a gólhelyzetet. Félidő 0-0-ás eredménnyel zárult.
A második félidő 2. percében Hirsch László hazaadása okozott gondot, ugyanis Eifert kapusunk már a labda elrúgására készült, de a talpa alatt elgurult a labda, amely centikkel kerülte le a kapunkat. Az 54. percben a kecskemétiektől Káli Tibor kezdte el aktivizálni magát, és a baloldalunkon felhozta a labdát, majd középre passzolt az érkező Parti elé, aki 18 méterről egy jól helyezett lövésével tornáztatta meg Eifertet. Az 56. percben ismét Káli Tibor volt a főszereplő, egy előre rúgott labdára startolt a leshatáron, majd a lemaradó védőink előtt tiszta helyzetben rávezette Eifertre a "zsugát", majd nyugodtan elpasszolt azt a kiszolgáltatott kapusunk mellett, 0-1. Az 58. percben ugyanezzel a megoldással ismét Káli Tibor került egy az egyben Eiferttel szembe, de szerencsénkre most a csatár hibázott és mellé lőtt. A 61. percben a félpályánál védőink ismét labdát veszítettek, de most Parti Gábor került helyzetbe, de lövését Eifert szögletre ütötte ki. Sajnos a vadkertiek nem jutottak említésre méltó helyzetbe sem kerülni, csak a mezőnyben próbálkoztak támadásokat szőni, amelyek rendre elakadtak a jól védekező vendégek között, sok volt a hiba is a játékunkban.
A 75. percben a már többször is veszélyesen alkalmazott lestaktikánk újra megbosszulta magát, most Virág Zoltán indította Szabó Attilát, aki senkitől sem zavartatva megnézte magának a jobb alsó hosszú sarkot, és pontosan oda helyezte a labdát, 0-2. A második félidő legnagyobb lehetőségét Hegyesi László hagyta ki, aki az öt és feles sarkáról a kecskeméti kapussal szemben állva fölé rúgta a "bőrt". A mérkőzés azonban vendég gólhelyzettel zárult, a 84. percben Szabó Attila cselezgetett a védőink előtt, majd Kálihoz passzolt, aki sistergős lövésével a felső lécet találta el, maradt a 0-2.
A vereséggel a 12. helyen áll csapatunk, és a mutatott játék is hagy jócskán kívánni valót maga után. Legközelebb 2013. november 2-án szombaton lépünk pályára Hetényegyházán, 13 óra 30 perckor kezdődik a találkozó.
Tompán csak fiataljaink nem voltak "tompák"
A 10. fordulóban a soltvadkertiek Tompára utaztak el az elmúlt vasárnap, hogy egy szép őszi időben mérkőzést játszanak.
Az ifjúsági együttesünkben a hetek óta jól és eredményesen játszó Kővári Dávid megmozdulásairól kell kiemelten megemlékezni. A tompai mérkőzés 12. percében már gólt is szerzett az előbb említett csatár, amit a hazaiaktól még a 35. percben Szegedi Norbert ki tudott egyenlíteni, 1-1. Az első félidő 40. percében a másik kiemelten jól játszó fiatal játékosunk Móczár Barna is betalált, így 1-2-es vezetéssel ért véget a félidő.
A második félidő első percében Kővári Dávid tett arról, hogy a hazaiknak meg se forduljon a fejében, hogy még egyszer egyenlítsenek, mert korai góljával máris 3-1-re vezettek a vadkertiek. A mérkőzés végéig lelkesen támadó és kitámadó tompaiak között ismét Kővári Dávid volt eredményes, akinek "mesterhármas"  találataival Szlovák Róbert edző tanítványai 4-1-re nyertek. Ezzel a győzelemmel és a 3 ponttal máris a tabella 5. helyére lépett előre a csapat.
Kis Péternek, felnőtt csapatunk edzőjének továbbra is a gondot jelentenek a csapat összeállításban a sérült játékosaink hiánya, illetve az eredményes támadójáték állandósítása.
Az, hogy a két utolsó helyezett ellen (HARTA, TISZAKÉCSKE) sikerült több gólos győzelmeket aratni, az most Tompán a "betonbiztos", harcias "szerb" vendégjátékosokkal felálló hazai védelem ellen kevésnek is mutatkozhatott. Sajnos a tények makacs dolgok, de tisztában kell lennünk a helyzetünkkel és a helyünkkel a jelenlegi megyei bajnokságban, és reálisan nézni a mérkőzéseket. Ráadásul, sajnos ahogy lenni szokott néha egy-egy egyéni hibát nehéz kijavítani. Így történhetett, hogy a 9. percben egy térfelünkre előreívelt labdának az ívét a hetek óta kiemelkedően jól játszó Hirsch László elnézett. A labdát a mellette futó csatár meg is szerezte, majd középre gurítását követően Dordevic Slobodan a hálónkba helyezte a labdát a kiszolgáltatott helyzetben lévő Eifert kapus mellett.
Ezek után hiába próbálkoztunk a széleken is és középen is támadásokat vezetni, a stabilan védekező "tompaiak" megakadályozták játékosainkat a gólszerzésben. A második félidő kezdeti szakaszában Kis Péter cserékkel próbálta meg a csapatunkat erősíteni, de sajnos ez nem sok eredménnyel járt. A 63. percben ismét egy előre vágott labda okozott galibát. Szarka Roland felé szállt a labda, de sajnos valahogy nem sikerült felszabadítania és az ismét Dordevic Slobodan-hoz került, aki a helyzetét nem hagyta ki, és a góljával 2-0-ra vezettek a vendéglátók.
A mérkőzésen sajnos, mint általános jelenség a játékvezetés sem állt a helyzet magaslatán. Perzse nem a bírónak köszönhetően nem tudtunk gólt, gólokat szerezni, de "vitatható" ítéleteivel tovább borzolta az amúgy sem túl jó hangulatot. Egy ilyen vitat eset után a kispadon csereként ülő Szlovák Róbert nemtetszését nyilvánította ki, mire Rácz Béla játékvezető piros lappal a padról is elküldte.
A mérkőzésen ezek után nem történt semmi pozitívum, ami a vadkerti játékosokat a sikeresebb folytatásra motiválná. Ezzel a vereséggel máris a 9. helyről a 11. helyre csúszott vissza csapatunk.
A hétvégén (2013.10.27-én) vasárnap 14 óra 30 perces kezdéssel a Kecskeméti LC játékosait látjuk vendégül. A többször is felemás arcát mutató együttes ellen pontot, pontokat kell szerezni hazai pályán, amihez a "SZURKOLÓK" segítsége is kell.
Túl vagyunk a "kötelező" Tiszakécskén
A 9. fordulóban minden vadkerti szurkoló és a csapatok is a tabella utolsó helyén álló Tiszakécske ellen a "kötelező" győzelmet várták.
Szlovák Róbert fiataljai a megnyugtató végeredmény ellenére az első félidőben megszenvedtek a 3 pontért folytatott játékban. A első félidőben "csak" a 30. percben szerzett Kővári Dávid góllal vezettünk, majd a második félidőben még Kővári 2-szer (52.p., 66.p.), Eiler Máté 1-szer (57.p.) és az első gólját megszerező Kalló Balázs is betalált (81.p.). A végeredmény ezzel 5-0 lett, a kötelező "házi feladaton" túl vannak ifistáink.
A felnőtt csapatra is a "kötelező" győzelem terhe nehezedett. Azonban az első sikertelenül beadott szöglet után a 4. percben következhetett a második szöglet. A szögletet Tóth Róbert végezte el, majd a középen a hosszú oldalra csúsztatott labda üresen találta Papp Róbertet, aki 2 méterről a kapuba passzolt, 1-0. Ezután a tiszakécskei távoli lövések következtek, a vendégek a kapott gól után azonnal egyenlíteni akartak. A 6., a 8. és a 10. percekben a vendég Varga, Hegedűs és Varga lövéseket fogta Eifert kapus, illetve közvetlenül a kapu mellett zúgtak el a lövések. A helyzetre helyzettel válaszoltunk a 11. percben a vadkerti Varga Bence hozta fel a labdát, majd Soproni Andráshoz passzolt, akinek íves lövését a vendég László Dániel kapus a gólvonalon állította meg. A 16. percben a tiszakécskei kapust hozták a védők nehéz helyzetbe egy hazaadással, a mezőnybe kirúgott labda Hegyesi Lászlót találta el, akiről a labda a kapu felé szállt, de László kapus utolérte. A 20. percben fokoztuk az ellenfél kapujára a nyomást, négy szögletet is elvégezhettük, de Geleta Patrik lövése a végén fölé szállt. Az 30. percben egy kécskei bedobás után Dóka Dávid 16 méteres lapos lövését a kapufa mellől Eifert védeni tudta. Egy perccel később ismét egy bedobás után Dóka próbálkozott újra, de 18 méterről a hosszú felső sarokba tartó lövését bravúrral tudta hárítani Eifert. Az utolsó negyedórában visszavette csapatunk a labdabirtoklási arányt, de nagy gólhelyzetet már nem tudtunk kialakítani, az 1-0-ás előny elégé kevésnek tűnt.
A második félidő elején ismét letámadtunk és megpróbáltuk a vendégek ellenállását megtörni, gólt szerezni. A 47. percben Soproni sprintelve hozta fel a játékszert, de beadását a túloldalon üresen érkező Geleta mellé lőtte. Egy perccel később ismét Soproni volt a főszereplő, a kécskei 16-oson belül már csak a kapussal állt szemben, de gyenge lövését védeni tudta László szögletre. A szögletrúgás után a beívelt labdát Papp Róbert üresen állva éppen mellé fejelte. A nyomás alól kiszabadult vendégek az 50. percben hozták rá védőinkre a labdát, majd Hirsch László a 16-os vonala előtt néhány centivel kezezett, de a szabadrúgást a sorfalba lötték. A kipattanó labdával Soproni iramodott meg, ismét a kécskei 16-oson belül van már, amikor is a kapusba vezeti a labdát ziccer helyzetben. Végre az 59. percben góllá érik támadójátékunk. Ekkor Varga Bence 18 méterről lövésre szánja rá magát, a labda egy védőn megpattanva bravúros védésre kényszeríti László kapust, szöglet következik. A szöglet elvégzése után a középen, védekező ember nélkül felugró Hegyesi László a hosszú oldalra fejel, 2-0. Ezek után a vendégeknek már nem is alakult ki nagy gólhelyzete, csapatunk tovább fokozta a nyomást. A 65. percben Papp Róbert jól ugrik ki a védők között, nincs les, szabadon vezeti a labdát a kapusra, kicselezi, de kisodródik, majd lövése keresztben elmegy a gólvonal előtt. Két perccel később ígéretes helyről jöhetünk szabadrúgással, Hirsch László a labda mögött, lövését a felső léc állítja meg. A 73. percben Hegyesi Lászlót a kécskei 16-oson belül megrúgják, de nincs 11-es, hanem szögletet végezhetünk el. A szögletet kivágják, de a kaputól 18 méterre szabálytalankodnak a vendég védők, Tóth Róbert áll a labda mögé. Tóth szabadrúgás lövését László kapus védi, de a róla kipattanó labda Hegyesi elé kerül, aki nem hibázik, lövésével már 3-0-ra vezetünk.
Végre megnyugodhatunk, de a középkezdésből Hegyesihez kerül a labda, aki rávezeti a kapusra, de László ezeket a ziccereket ma mind kivédi. A 80. percben ismét szögletet rúghatunk, Szlovák Róbert fejesét a gólvonalról rúgják ki. A 85. percben Tóth Róbert rúgja a sokadik szögletünket, a középre szálló labdát Papp Róbert fejeli meg, ami a kapuba köt ki, 4-0.
A gólarányunk javítása érdekében továbbra is támadunk és a kiütéses győzelmet jelentő gólt a 87. percben meg is szerezzük. Ekkor Hajtman Krisztián tör a vendég 16-oson belülre, majd felnéz és a középen nagy lendülettel érkező Szlovák Róberthez passzol, aki előrevetődve 2 méterről nagy erővel a kapuba juttatja labdát, 5-0.
Mindkét csapatunk 5-5 rúgott góllal zárta aktuális tiszakécskei ellenfele ellen a mérkőzését, és a többi eredménynek köszönhetően végre nem a tabella utolsó harmadában állnak.
Azonban mostantól bravúrokra és jó játékra lesz szükségünk további pontok megszerzéséért, először 2013. október 20-án vasárnap kell bizonytanunk 14 óra 30 perctől Tompán.
Nem hiába utaztunk Hartára
Aki figyelemmel kíséri az idei bajnokságot és a tabellát, az tudta nagyon jól, hogy a 8. fordulóban az utolsó helyezett hartaiakhoz látogattak el csapataink. Ettől függetlenül soha nem szabad az ellenfelet lebecsülni, illetve a "kötelező" győzelmet sem könnyű megszerezni.
Fiatal játékosaink nem is becsülték le a hazaiakat, az első félidőben Eiler Máté és Németh Pál révén azonban megszereztük a vezetést, 0-2. Szerencsére és az edző utasítására a csapat játékosai nem álltak le a támadásokkal, hanem mentek tovább a magabiztos győzelem megszerzéséért. A 47. percben Tasnádi Dávid, az 55. és a 71. percben Eiler Máté, majd a 85. percben Frei Tamás góljaival valóban magabiztos 6-0-ás győzelemmel térhettek haza fiataljaink, akik a 8. helyen állnak a tabellán.
A felnőtt csapattól is a "kötelező" győzelem volt az elvárás, Kis Péter edző is tudta, hogy a mérkőzés elején megszerzett gól talán még jobban elveszi a kedvét a vendéglátó csapatnak. A vadkerti rohamok meg is kezdődtek a sípszó után, a 13. percben pedig már eredményre is vezettek. A középpályáról a hetek óta kiemelkedően jól teljesítő Hirsch László végzett el egy szabadrúgást, nagyon pontos beívelésébe Ugari Imre csúsztatott bele kb. 6 méterre Bebők kapujától, és máris vezettünk 1-0-ra.
Sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, a hartaiak folyamatosan védekezésre voltak kényszerítve. A jobboldalon Soproni-Szarka-Soproni volt a labda útja, majd a labdát Hegyesi Lászlóhoz passzolták, akinek jól irányzott erős lapos lövését Bebők kapus lábbal védeni tudta. A magas ívben kirúgott labda azonban Hegyesi felé szállt, csatárunk testi épségét sem féltve egy csukafejessel a hálóba juttatta a játékszert, máris megnyugtató 2-0-s előnyre tettünk szert. Ezek után a hartaiak is támadásba lendültek, többször is a bal oldalunkon próbálkoztak feljutni a kapunk elé, de lövéseiket Eifert hárítani tudta. A 32. percben egy hartai támadás után kontrával próbálkoztunk, Tóth-Hegyesi-Szamosi passzaival kihoztuk a labdát. Hegyesi futott tovább a baloldalon és kapta is vissza a labdát, majd Bebők kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt, 0-3.
Ezek után sajnos ugyanazt láttuk, mint az előző fordulóban Kiskunmajsa ellen. A gólörömet követően alábbhagyott a koncentráció, és a középkezdés után azonnal a baloldalon többször is próbálkozó Bálint Milán a védőnket kicselezve középre vezette a labdát, majd lapos erős lövésével szemben már Eifert is tehetetlen volt, 1-3. Félő volt, hogy a hazaiak "vérszemet" kapnak, de a félidő végig már játékosaink összeszedettebben játszottak. Pár helyzetet ki is hagytunk, a legnagyobbat akkor, amikor Varga Bence Hegyesivel játszott össze, majd Hegyesi lövése a kapus érintésével a kapufán csattanva végiggurult a gólvonalon, és a védők tisztázni tudtak, de maradt az 1-3.
A vadkerti szurkolók is érezték, hogy a második félidő elején nem szabad gólt kapni, az eredmény megtartása lehet az elsődleges cél. A letámadásos, labdaszerző játékunk sok helyzet kialakítását tette lehetővé, de ezek a helyzetek vagy az utolsó passznál vagy a kapus védésével rendre kimaradtak. Azonban szükség volt egy újabb gól megszerzésére, mert a hartaiak is agresszíven játszottak. A 72. percben a kezdőkörben az aktívan játszó Hegyesihez került a labda, aki nagyszerűen ugratta ki a csereként beálló Geleta Patrikot. Geleta maga elé engedte a labdát, felnézett és a kifutó Bebők kapus lábai között elrúgva a labdát az eredményt 1-4-re módosította. Ekkor már lehetett érezni, hogy talán a házigazdák sem fognak nagy elánnal támadni, de Ők nem adták fel. Sorra vezették támadásaikat Eifert kapusunk és védőink többször csak az utolsó pillanatban tudtak tisztázni. A 88. percig ez sikerült is, ekkor a jobb oldalról érkezett egy beadás, és a középen jól helyezkedő Gillich Róbert fejesével még szépíteni tudtak a hartaiak, de 2-4-es eredmény ellenére a 3 ponttal a vadkertiek gazdagodtak.
A következő fordulóban ismét a "kötelező" győzelmek megszerzése a cél, hazai pályán fogadjuk a Tiszakécskét 2013. október 13-án 15 órától.
Mindenkit szeretettel várunk, az időjárás az előrejelzések szerint remek lesz a futballhoz.
"FORTUNA" 80 percig fogta a kezünk

Ismét lejátszásra került egy hazai rendezésű forduló. A 7. fordulóban a kiskunmajsaiak látogattak el hozzánk, amikor is az ifjúsági mérkőzésen nagy küzdelemben a megbízott edző Szabó " Butra" Attila vezetésével sikerült is 1-0-ra nyerni. A mérkőzés gólszerzője Kővári Dávid volt, ezzel a győzelemmel a 10. helyen állnak fiataljaink.

Felnőtt csapatunkra is nehéz feladat várt, a nagyon fiatal és tehetséges játékosokkal felálló Kiskunmajsa ellen. Bár az 5. percben még Tóth Róbert beadásáról Ugrai Imre éppen lemaradt, a túloldalon Soproni Andrásnak sem sikerült a lövése, ekkor még biztató volt a kezdés. Majd a következő húsz percben a vendégek kerekedtek a játékban fölénk. Előbb Mihalkó Máté jobb lábas lövését védte Eifert János, aztán Répás Norbert 16 méterről leadott lövése adott munkát kapusunknak. A 17. percben még veszélyesebb helyzet alakult ki, Répás 7 méterről estében lőtt, és eltalálta a kapufát is, a kipattanót Eifert begyűjtötte. Nem látszott, hogy a két csapat között csak 1 pont különbség van a tabellán. A nagy vendégrohamok után a játékosok egymás hibáiból éltek, a 25. percben Szlovák Róbert a baloldalon az alapvonalig vezette a labdát, majd középre gurítására Varga Bence fiatal játékosunk érkezett, lapos lövése centiméterekkel ment mellé. A 33. percben egy majsai jobboldali beadás Papp Róbert feje felett átszállt, és így a 16-osunkon belül helyezkedő csatárt már csak a mezénél fogva tudta megakadályozni a gólszerzésben, 11-es következhetett. A büntetőt Mihalkó Máté végezte el, aki a jobb kapufa mellé gurított, maradt a 0-0.
Rögtön ezután letámadtuk ellenfelünket, és a középen szabadon megjátszott Ugrai Imre egymaga vezette a labdát a "rutinos" Huszka Antalra, majd a lövése elakadt a kapusban.
Az első félidőben már csak küzdöttek egymással a csapatok, de a fiatal vendégek többször megszerezhették volna a vezetést.
A második félidő 4. percében ismét Varga Bence aktivizálta magát, és 30 méteres lövése a csúszós füvön el is jutott Huszka kapujáig, de védeni tudott a hálóőr. Mihalkó Máté a kontrából azonnal válaszolt, 4-5 játékosunk előtt is elhúzta a labdát, de lövése fölé ment. Az 55. percben egy szögletrúgást követően a majsai kapus a gólvonal magasságából öklözte ki a labdát, majd két perccel később az aktív Kitl Zoltán lövését védte bravúros vetődéssel Eifert. A változatos mérkőzésen a 66. percben Hirsch László beadását Szlovák Róbert éppen mellé fejelte, majd újabb két perccel később Szlovák és Szamosi összjátékát követően Varga Bence lövése előtt becsúszással mentettek.
A 73. percben Kitl, aki már többször is jól hozta magát helyzetbe ismét a 16-osunkon belül cselezgetett, amikor is Hajtman Krisztián felrúgta, újabb 11-est végezhettek el a majsaiak. Ezúttal Varga Tibor állt a büntetőpontra lerakott labda mögé, de lövése a kapufán csattanva a mezőnybe került, "FORTUNA" továbbra is fogta a kezünket.
Sőt a 80. percben Hirsch László a saját térfelünkről a kezdőkörben álló Szlovák Róbert fejére ívelte a labdát, aki egy csúsztatással indította Szamosi Pétert. Szamosi vezette a labdát, majd kicselezte védőjét, a középen üresen érkező Ugrai Imre elé passzolt, aki laposan lőtt, 1-0. Az óriási gólöröm után azonban jött két olyan perc, amit szívesen elfelejtenénk.
A középkezdés után a majsaiak máris támadtak, és Mihalkó Mátéhoz került a labda, aki több ígéretes helyzetet kihagyva most jobb külsővel rúgott a kapunk felé, lövése bejutott a kapunkba, 1-1. Ezzel még a "vesszőfutásunk" nem ért véget, mert az újabb középkezdés után a másik több helyzetet is kihagyó, bár jól játszó Kitl Zoltánhoz került a labda. Kitl bejutott a 16-osunkra, majd lapos lövésével megcélozta a hosszú alsó sarkot, a játékszer nagy erővel és jól helyezve meg is állt a kapunkban, 1-2.
Ilyen lelkiállapotot követően játékosaink megpróbálták legalább a döntetlent elérni, de a 89. percben Hirsch által középre ívelt labdát Huszka kapus a levegőben "úszva" kitornázta a kapufa mellől, maradt az 1-2.
A soron következő fordulóban 2013. október 6-án Hartán játszunk, ahonnan mindkét együttesünknek kötelező lenne elhozni a 3-3 pontot, de mint tudjuk ebben az évben nincs papírforma.
Akasztóiak sem tudtak "megakasztani"
A 6. fordulóban együtteseink Akasztóra látogattak el. Az ifjúsági mérkőzésen változatos játék mellett először a 27. percben szereztek vezetést a hazaiak Biber Tamás révén. A 42. percben Németh Pál góljával egyenlíteni tudtunk, de a 63. percben a Biber testvérek közül Balázs is a kapunkba talált, 2-1. A végeredmény a 88. percben alakult ki, miután Móczár Barna is betalált csapatunkból, 2-2. A 90. percben még Frei Tamás állították ki, rá Szlovák Róbert edző a következő fordulóban nem számíthat, amely fordulót a 11. helyről várja fiatal csapatunk.
Az 5-dik fordulóban hazai pályán megszerzett gólzáporos győzelmünk a Kiskunhalas felett (4-0) csak akkor ért számottevő eredményt, ha Akasztón is pontot, pontokat tudunk szerezni. Ráadásul Kis Péter edzőnek és segítőinek sikerült két új, fiatal igazolást is eszközölniük, Hajtman Róbert és Hajtman Krisztián testvérpár személyében. A köztudottan otthon, saját kisméretű pályáján az akasztóiak évek óta nehezen verhető ellenfélnek bizonyultak. Most sem történt ez másként, de a 12. percben már az előny csapatunknál volt. Egy szögletrúgást követően a hazai védők a mezőnybe fejelték ki a labdát, amely Soproni Andráshoz került. Az őt szerelni kívánó védővel úgy sikerült találkoznia, hogy a labda a támadásunkat kísérő Szarka Roland elé került, aki egy jól helyezett lövéssel bevette Németh Zsolt kapuját, 0-1. Az első félidőben és a mérkőzésen végig kemény küzdelem folyt, jelzi ezt a kiosztott 4-4 sárga lap is.
Azonban igazán nagy gólhelyzeteket csak a vadkertiek dolgoztak ki, az akasztóiak összjátékát jól sikerült megszűrni. A 68. percben ismét csapatunk támadhatott. Egy bedobást követően az akasztói 16-os előtt Szlovák Róbert küzdött meg a labdáért, amelyet sikerült is Tóth Róberthez juttatnia. A középpályásunk egy szép lövést engedett meg, amely ismét Németh kapus mögött landolt a hálóban, 0-2.
Az utóbbi időben jól észrevehető, hogy nemcsak a csatáraink feladata a támadások kidolgozás és a gólszerzés, hanem több játékosunk jó felfogásban történő futballozása is eredményre vezet. Gondolok itt arra, hogy több gól és pontot a védőink és középpályásaink révén szereztünk. A mérkőzésen még a 90. percben is történt egy kis közönség szórakoztató momentum. Az akasztói származású Szabó "Butra" Attila is pályára lépett, hogy megmutathassa magát "földijeinek". A pályára lépése után "Butra" szerezte meg a labdát, de a támadást a játékvezető félbeszakította. "Butrát" ez egy cseppet sem zavarta, és a pálya mellett található kiskapuba lőtte a játékszert, majd óriási gólörömet eljátszva szórakoztatta az eredmény miatt bosszús hazaiakat, de az annál lelkesebb vadkerti nézőket.
Ezzel az újabb 3 ponttal a tabellán a 10. helyre lépett előre csapatunk. Most az 1 ponttal előttünk álló Kiskunmajsa csapata látogat el hozzánk 2013. szeptember 29-én vasárnap 16 órakor. A sok meglepő eredményt is elérő vendégek ellen szüksége van csapatunknak a biztatásra, ezért aki teheti látogasson ki a pályára.
A szüreti fesztiválon "gólszüret" és "pontszüret"
Az elmúlt fordulók sikertelen mérkőzéseit követően a Soltvadkert 20 évvel ezelőtti várossá avatásának évfordulóján megrendezett forduló eredményesen zárult.
Vendégül láttuk a kiskunhalasiakat, akik szintén a tabella végén álltak, éppen ezért fontos volt, hogy legalább riválisaink ellen begyűjtsük a pontokat.
Az ifjúsági mérkőzés ennek megfelelően kezdődött játékosaink részéről a szemerkélő esőben.
Az 1. percben Balogh Attila góljával vezetést is szereztük, majd a 14. percben Tóth Robin öngóljával már 2-0 volt az állás.
A vendégek nem csak a saját kapujukba találtak be, hanem a 28.percben László Dániel révén a mi kapunkba is, 2-1.
A 41. percben a nagyon aktívan és jól játszó Kővári Dávid góljával 3-1-es eredménnyel mentek a csapatok az öltözőbe, és a végeredmény is ennyi maradt. Ezzel a győzelemmel az ifisták Szlovák Róbert edző vezetésével a tabella 11. helyére léptek előre.
A felnőtt mérkőzés kezdetére elállt az eső, de sajnos a nézők így is nagy számban távolmaradtak.
Pedig ahogy a vendégek kezdtek, eléggé sokkoló volt Kis Péter kiskunhalasi edzőnk számára is. Az 1. percben Kerekes Márk 20 méteres lövése a felső lécről a gólvonal elé pattant, majd a 2. percben Eifert kapusunkra vezették labdát, de ez a ziccer is kimaradt Eifert bravúros védése után. A nagy iramú kezdésre a vadkertiek is reagáltak és a 6. percben szögletet végezhettünk el. A középre ívelt labdára a védők között Ugrai Imre ugrott fel, de a kapujából kijövő Gerner Dániel öklözött a labdába. A kapus azonban olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy a kézfejéről a háta mögé a kapuba landolt a labda, 1-0. A megzavarodott halasi védőknek a 7. percben Soproni András beadására érkező Hegyesi László elől kellett bevetődéssel felszabadítani. A 9. percben ismét Kerekes Márk került helyzetbe, de Eifert kapusunk ismét eredményesen védett.
A 12. percben ritkán látható jelenet történt. Hirsch László a felező vonalnál a pálya jobb oldaláról egy szabadrúgást végzett el. A középre szálló labda átszállt mindenki feje felett, és mire Gerner kapus észrevette a játékszert, az egy pattanást követően a kapufa belső oldaláról a hálóba került, 2-0. A 18. percben és a 24. percben is Ugrai fejesei veszélyeztették a halasi kaput, de ekkor már Gerner védeni tudott bravúrral is. Továbbra is a vadkertiek akarata érvényesült, mezőnyben jól játszottunk, támadások sorát vezettük. A 37. percben Szamosi Péter az alapvonalról gurított vissza egy labdát, amelyet Varga Bence lőtt meg, de Gerner védett. A 43. percben Varga Bence ellen szabálytalankodtak, Tóth Róbert lapos veszélyes lövését 25 méterről Gerner védte. Az első félidőben maradt a 2-0, a halasiaknak a kapott gólok után helyzetük sem nagyon volt.
A 2.-dik félidőben is tovább támadtunk, Pálinkás Zoltán kiugratta Tóth Róbertet, akinek a beadásáról többen is csak épphogy lemaradtak. A 63. percben Varga Bence hozta fel a labdát, Ugrai Imre elé passzolt, akinek lövése Gerner-ről Tóth Róbert elé pattant, de az ismétlés fölészállt. A 68. percben Tóth Róbert ellen követtek el szabálytalanságot, Máté-Tóth Viktor vendég védő odaszólt a játékvezetőnek, aki pirossal lappal azonnal leküldte a pályáról, emberelőnybe kerültünk. Innentől kezdve, a vendégek a védekezésre álltak be, és esetleges kontrákra, ahogy az ilyenkor elvárható. A 70. percben máris sikerült gólra váltani az előnyt. A középen felhozott labdát Hegyesi László és Varga Bence passzolgatta egymáshoz, majd Varga egy jó megiramodással a védők között kilépve a jobb alsó sarokba helyezte a labdát, 3-0. A 75. percben Hirsch László indította Tóth Róbertet, akinek beadására Ugrai Imre érkezett, de bevetődős fejese mellé ment. A 75. percben Hirsch László 30 méterről egy sistergős lövést eresztett meg, ami mellé ment. A 83. percben az összes védőnk előreiramodott, és kontrát vezettünk, a jobb oldali beadást egy halasi játékos 5 méterrel a kapu előtt pánikszerűen a kapuja fölé rúgta. A végeredmény a 89. percben alakult ki. Hegyi Péter bal oldalon kapta a labdát, vezette, majd középre passzolta Szlovák Róberthez. Szlovák egy gyönyörű mozdulattal kicselezte a szemben álló védőt, majd a kifutó kapus mellett önzetlenül az üresen álló Ugrai Imréhez passzolt, aki a sakk-matt helyzetet kihasználva 4-0-ra módosította az eredményt.
Összesítve végre egy sikerélmény érte csapatainkat a "szüreti fesztivál" alatt, elmozdultak a tabella végeiről a 11. helyekre, de továbbra is készülni kell becsülettel.
Nagyon sok kiegyensúlyozott teljesítményű csapat van, erős az idei bajnokság, sok a keresztbeverés.
A soron következő ellenfél 2013. szeptember 22-én vasárnap Akasztón lesz 16 órakor.
A tavalyi bajnok ellen csak pillanataink voltak
A harmadik fordulóban Bácsalmásról nem sikerül elhozni egyetlen pontot sem, sajnos ez a rossz sorozat Kiskunfélegyházán sem szakadt meg.
Az ifjúsági mérkőzésen a 30. percben Fekete Dávid talált a kapunkba, majd a kellemetlen fordulat a mérkőzés menetében a 43. percben következett be. Az addig is fölényben játszó hazaiak emberelőnybe kerültek, a kiállított játékosunk Putnyik Máté volt. A vadkertiek próbáltak hősiesen védekezni, de a 86. percben Konkoly Gábor is betalált, beállítva a 2-0-ás végeredményt. Ezen pontveszteséggel már csak két nulla pontos csapat van mögöttünk a tabellán.

A felnőtt találkozón a tavalyi bajnok csapattal kellett megküzdenie a Kis Péter vezette csapatnak.
Továbbra is a sérülések és eltiltások miatt meghatározó védőink és csatáraink helyett egy felforgatott összeállításban léptek pályára a vadkertiek. Az idén már kétszer is vereséget szenvedő hazaiak a 25. percben Zsíros Juhász István találatával vezetést szereztek (1-0). A vadkertiek ekkor még jól érezték, hogy a vendéglátók védekezésében lehetnek hibák, és ezt kihasználva a 27. percben egyenlítettek is. Egy védő által röviden hazafejelt labdára Soproni András csapott le, aki a kifutó kapus felett a hálóba emelt, 1-1. Jó lett volna a szünetig megtartani az eredményt, de a 40. percben ismét a hazaiaknál volt az előny, a gólszerző Ábel Zsolt révén 2-1-gyel fordultunk.
A második félidő elején ismét felcsillant a remény a pontszerzésre. A 47. percben a szélen Papp Róbert erősen bepasszolt labdájába a kivetődő félegyházi kapus úgy ütött bele, hogy az Pálinkás Zoltán elé kerül, és Ő a ziccer helyzetet kihasználva egyenlített, 2-2.
Sajnos ezek után már csak az erőfölényben játszó hazaiak akarata érvényesült. Az 54. percben Palásti Sándor góljával már 3-2 volt az állás. A félegyháziak be akarták bizonyítani, hogy a védőik hibáit gólokkal tudják ellensúlyozni, és tovább támadtak. A 80. percben meg is lett az eredménye, Némedi Norbert talált a kapunkba, ezzel beállítva a 4-2-es végeredményt. A krónikához még hozzátartozik, hogy a 4 kapott gól mellett 3-szor a kapufa, és 4-szer a játékosaink tisztáztak a gólvonalról, miközben Eifert kapusunk is védett egypár lövést.

Most már itt az ideje, hogy a soron következő hazai mérkőzésen pontokat szerezzünk, mert a tabella végén áll csapatunk. Leendő ellenfelünk a szüreti napok keretein belül a Kiskunhalas lesz, amely nagy presztízzsel bír Kis Péter edző számára és a játékosaink számára is az kell legyen. A 2013. szeptember 14-én szombaton 16 óra 30 perckor kezdődő mérkőzésre Mindenkit szeretettel várunk.
______________________________________________________________________
Csak az utolsó percben buktunk el
Azzal, hogy a 2. fordulóban a HÍD SC mindkét csapata elvitte Tőlünk a 3-3 pontot, igen "szerény" helyre kerültek csapataink a tabellákon.
A folytatásban a Bácsalmáshoz látogattak el a vadkertiek, oda, ahol minden csapatnak igen-igen meg kell küszködnie a pontért.
Nem csak a fanatikus edző, a nézők, de a játékosok sem adják könnyen meg Magukat, és ha nem is látványos focit játszanak, az ellenfeleknek mindig nehéz dolguk van.
Most sem történt ez másképp az ifjúsági mérkőzésen sem, ahol a hazaiak kispadján az a Florin Nenad irányított, aki megjárta Vadkertet is, és a felnőtteket is edzi. Aki ismeri Őt, tudja nagyon jól, hogy megalkuvást nem ismer a pályán, szakmailag is magabiztos, tudja mit akar és mit akar látni a pályán. A mérkőzés 28.percében Ivanisevic Tony góljával a hazaiak vezetést szereztek, amelyet meg is tartottak a 74. percig. Ekkor a vadkerti felnőtt csapatban is bemutatkozó Móczár barna egyenlített ki, de 4 perccel később Jesic Aleksandar góljával
2-1-re nyertek a bácsalmásiak. Szlovák Róbert edzőnk csapata tehát ismét pont nélkül maradt.
A felnőtt találkozón is a futballért élő Florin Nenad állította szembe játékosait Kis Péter edző kissé tartalékos, sérülésekkel bajlódó játékosaival szemben.
A mérkőzés keménységéről mindent elárul, hogy már az első negyedóra végére 3 sárga lappal próbálta meg Tóth Csaba játékvezető a hazaiakat megfékezni, ami nem nagyon sikerült.
Viszont a keménység mellett a bácsalmásiaknak a gólszerzés is sikerült a 21. percben, amikor is Prikidánovics Milán talált a kapunkba, 1-0. A hazaiak a vezetés megszerzése után sem álltak le a rugdosódással, a szünetig még 2-szer "villant" a sárga lap. A besárgult 5 játékosból a szünetben a vadkerti szurkolók joggal gondolhattak arra, hogy emberhátrányban fejezik be a meccset a vendéglátók. Nem így történt, de a szünetet jól használta ki Kis Péter edzőnk, aki a csapatot le tudta nyugtatni, és meg tudta magyarázni, hogy az ellenfelünket hogyan is lehetne legyőzni.
A 48. percben a fiatal Soproni András találatával máris kiegyenlítettünk (1-1), ezzel egy kissé lehűtve a vehemens bácsalmási játékosokat. Az elbizonytalanodó hazai védők között az 52. percben a nagyon fiatal, de nagyon tehetséges Varga Bence találatával máris vezettünk 2-1-re. A szezonbeli első gólját megszerző fiatal szélsőnk gólja meg kellett volna, hogy nyugtassa játékostársait, de ekkor mindenki tudta, hogy ez a mérkőzés még korán sincs lezárva, a hátralevő időben még magukra találhatnak a házigazdák.
Sajnos nem is kellett sokat várni, igazán még ki sem örülhettük Magunkat, amikor is az 54. percben Rothpflug Sinisa révén 2-2 lett az állás. Ha ez nem lett volna elég, akkor nem hogy az ellenfél játékosai fogyatkoztak meg, hanem sajnos Ugrai Imrét második sárga lapos figyelmeztetés után piros lappal küldte le a pályáról Tóth bíró sporttárs. A következő fordulóban tehát nem számíthatunk rutinos csatárunk játékára sem, de mérkőzésen a csapattársak dolgát is megnehezítette ez a helyzet. A mérkőzés végére már 7 sárga lapos bácsalmási játékos volt a pályán, de támadtak.
Az utolsó percig sikerült is a döntetlen eredményt megtartani, de ekkor egy bedobást követően a 16-oson belül lecsorgó labdára Sovilj Nikola csapott le, és Eifert kapusunk is tehetetlenül állva már csak a hálóból szedhette ki a labdát.
Sajnos ezzel a 3-2-es végeredménnyel ismét egy pont nélküli fordulón vagyunk túl. Florin Nenad edző a mérkőzés végén, ha nehezen is, de otthon tartotta játékosaival a 3 pontot.
A bajnokság kiegyenlítettsége révén már csak 2 csapat áll veretlenül, de a jövő heti ellenfelünk sem ígérkezik gyengének.
A tavalyi évben bajnok és összesen egy mérkőzést veszítő kiskunfélegyháziakhoz látogatunk el. A bajnok már az idén kétszer is pont nélkül marad, a feladat adott, hogy idegenből most már pontot-pontokat hozzunk haza.
A mérkőzés 2013. szeptember 7-én szombaton lesz 16 óra 30 perckor.
__________________________________________________________
Itthon "leHÍDaltunk"
A megyei I. osztályú bajnokságban a 2-dik fordulóban is itthon játszottunk. Az aktuális ellenfél a nagybaracskai HÍD SC volt szombaton. Az ifjúsági mérkőzésen Szlovák Róbert edző játékosainak nem sikerült betalálni a kapuba, ellenben a vendégektől a 39. percben és az 51. percben Aladics Dániel is sikerrel járt. Sajnos a végeredmény már a 60.percben kialakult, ekkor is a vendégektől Sebők Balázs talált be, és 0-3-as eredménnyel a megszerezhető 3 ponttal távozhattak a nagybaracskaiak. A hazai fiatalok nagyon enerváltan és gyengén fociztak, sajnos ez az edzés látogatottság elmaradásának is köszönhető, ezt nyilatkozta maga az edző is.
A felnőtt találkozó sem ígérkezett könnyűnek. A mérkőzés megkezdése előtt Kis Péter edzőnek nem kis fejtörést okozott, hogy a sérült Gillich Balázs és Schiszler Tamás valamint az eltiltott Szarka Roland védők helyett hogyan is álljon fel a védelem. A 2 évvel ezelőtti bajnok HÍD SC játékosai közben megjárták az NB. III-at is. A megyei futball átszervezésével és az NB. III-ból való visszalépéssel a megyei I. osztályt erősítik a Nagybaracskára igazolt játékosok. Attól, hogy alacsonyabb osztályban játszanak semmit sem gyengültek, sőt a rutinos játékosok mellé újabb tehetséges fiatalok csatlakoztak. A mérkőzés elején rögtön a középkezdést követően támadólag léptek fel a vadkertiek, az első helyzetet is mi dolgoztuk ki, de kimaradt a lövés. A következő 15-20 percben a vendégek folyamatosan próbálták akaratukat ránk erőltetni, a középpályáról remekül osztogatták a labdákat. Óriási gólhelyzetet a vadkertiek részéről a fiatal Varga Bencétől láthattunk, aki a 16-oson belülre tört, de a lövés pillanatában szabálytalankodtak vele szemben, azonban a játékvezető sípja néma maradt. Az asszisztense sem állt a helyzet magaslatán, miután több méteres lemaradásban volt az akciótól, ezért a gólhelyzetben kilépő Varga elleni szabálytalanságot sem tudta megítélni. Ezt követően többször is próbált Soproni, Ugrai, Szamosi is kilépni a vonalvédekezést játszó vendégek közül, de a játékkal jól együtt élő kapus is szemfülesen kapcsolta le ezeket a támadásokat.
A vendégek előtt is adódtak lehetőségek, óriási helyzetet egy baloldali támadás után középre ívelt labdából értek el. Az öt és felesen belül három baracskai játékos is szabadon ugrott fel a labdáért, a fejest követően Eifert kapusunk szenzációs bravúrt bemutatva védett, a kipattanó labdára is a vendég támadók értek oda, de Eifertben elakadt a lövés is.
Nem sokkal később szintén a baloldalról jött egy beívelés, amely egy kissé lecsúszott a támadó játékos lábáról és a hosszú oldali kapufán csattanva a labda kipattant a mezőnybe.
Az első játékrész 0-0-val záródott.
A szünetben mindkét edző cserélt, a jobboldalon a vadkertieknél Frank Gábor helyett Móczár Barna, a vendégeknél Brukner Balázs helyett Farkas Pál állt be. Ezeknek a cseréknek az 52. percben lett igen nagy jelentősége. A középpályáról a jobboldalon Farkas indult meg, Móczárt lemaradt róla, a középhátvédet kényszerből játszó Papp Róbert megpróbált keresztezni, de Farkas előtte maradt egy lépessel. Ezt az előnyt kihasználva Farkas 14 méterről jobb külsővel olyan jól találta el a labdát, hogy az Eifert mellett a bal kapufa mellé a kapunkba kötött ki, 0-1. Pár perccel később hasonló szituációban újra megpróbálta Farkas ezzel a technikával a kapunkat veszélyeztetni, de jóval mellé ment a lövése.
Folyamatosan hullámzott a játék, volt, hogy a középpályánál ketté szakadt a pálya, de mindkét kapu érintetlen maradt. A rögzített szituációk után rendre az ellenfélé lett a labda, és nagy erőket mozgósítva kellett azt visszaszerezni. A cserékkel próbáltak az edzők új lendületet adni a sikeres befejezésékhez, de Geleta Patrik előtt adódó lehetőségek is kimaradtak. Az előzetes a bajnoki címre is esélyes HÍD játékosok ellen a vadkertiek alul maradtak, a hazaiak azonban küzdöttek és mindent megtettek legalább a döntetlen megszerzésért.
A következő két fordulóban idegenben játszunk, 2013.09.01. vasárnap 17 óra Bácsalmáson, és 2013.09.07. szombat 16 óra 30 perckor Kiskunfélegyházán. A következő hazai meccs a szüreti fesztivállal egyidőben 2013.09.14-én szombaton lesz 16 óra 30 perckor a Kiskunhalas ellen.
Addig is kérem kísérjék figyelemmel oldalunkat, ahol továbbra is beszámolunk a mérkőzésekről.
Szezonelőzetes és az 1. forduló
Kedves soltvadkerti Focibarátok, Nézők, Szurkolók!!!
Az elmúlt hétvégén elkezdődött a 2013/2014-es megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság, amely az idei szezontól 16 csapattal kezdte meg a küzdelmeket. Igen, küzdelmeket, ugyanis a szezon előtti csapatösszeállításokat tekintve igen-igen erős mezőny állt most össze. Legalább 6 csapat kiemelkedik a mezőnyből, további 6 csapat azonos erőket képvisel, de a többi csapat is okoz majd meglepetéseket. Nem lesz könnyű, lefutott mérkőzés, rengeteg lesz a keresztbeverés, amely kiszámíthatatlanságával tovább növeli az elért eredmények értékét.
Ami a soltvadkerti futballéletet illeti, az idei nyáron olyan változások történtek és történni fognak a csapat körül, amelyek alapjaiban fogják megváltoztani a jövő futballját. Az évtizedek óta állandó vitát adó öltözők rossz állapota lezárult. A nyáron elkészült, minden igényt kielégítően átépített öltöző végre a vadkertiek büszkesége lehet az elkövetkező években is. A kiszolgáló helyiségek is megújultak, de a játéktér sem marad majd érintetlenül. Az eddigiekben beruházott több tízmillió forint főleg állami, önkormányzati és magán tőkéből állt össze, minden tevékenyen résztvevőnek örök hálával és köszönettel tartozunk ezért. A köszönetnyilvánítás és a hivatalos megnyitó ünnepség a bajnoki rajt előtti pénteken megtörtént, amikor is kb. 150-200 ember jelent meg a focipályán, hogy közösen megtekintse a város hírnevét tovább öregbítő új épületet.
A futballpálya átalakításával kapcsolatban annyi már biztos, hogy a jelenlegi helyen egy új műfüves és egy új füves pálya fog majd elkészülni, de bővebb információkkal a jövőben jelentkezünk.
A csapat összeállítása is megváltozott a nyáron. A tavaszi sikerekben nagy részt vállaló Marton István edző helyett a vezetőség a kiskunhalasi Kis Péter mellett tette le a bizalmat. Kis Péter edzőt nem kellett már bemutatni, ugyanis néhány évvel ezelőtt már bebizonyította szakmai tudását azzal, hogy ezüstérmet szereztünk segítségével a bajnokságban. Az idei évben is vannak elvárások, de a tisztességes helytállásról az elvégzett munkáról majd csak a későbbiekben lehet a megfelelő konzekvenciákat levonni.
A játékosállományt továbbra is a soltvadkerti kötödésű játékosok alkotják nagytöbbségben, új igazolás Hegyesi László Kiskunhalasról. Az ifjúsági csapatból többen is a felnőtt kerettel edzenek, pl. Hegyi Péter vagy Móczár Barna, és vannak akik már folyamatos játéklehetőséget kapnak a fiatalok közül, mint Pálinkás Zoltán vagy Varga Bence.
Az 1. fordulót már le is játszották a csapatok, születtek érdekes eredmények, amelyek a www.bkmlsz.hu oldalon megtalálhatóak.
Mi rendhagyó módon szombaton hazai pályán fogadtuk a Kunszállás csapatait, az ifjúsági mérkőzésen 2-2-es döntetlen született. A Szlovák Róbert által irányított fiatalok Németh Pál 36. percben és Kővári Dávid 54. percben szerzett találataival már 2-0-ra is vezettek, de a vendégek az 59. és a 65. percben szerzett gólokkal elvitték az 1 pontot.
A felnőtt találkozó sem igérkezett sétagalopnak. A fiatal, gyors játékosokkal megerősített Kunszállás, Kertész Gábor edző karakteres irányításának is köszönhetően nem titkolt szándékkal a bajnoki dobogó megszerzésére állt össze. Az első percekben azonban a vadkertiek akarata érvényesült, mert egy kihagyott helyzet után az 5. percben már megszereztük a vezetést. Az előreívelt labdát Ugrai Imre Hegyesi László elé helyezte, aki a bal szélen bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd a hosszú alsó sarkot kilőve megszerezte első vadkerti találatát. Ettől jobb kezdésről sem a vadkerti csapat sem pedig Hegyesi nem álmodhatott, hogy mindjárt az elején betalál és vezetünk.
A 35. percig mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a játék irányítása a vadkertiek kezében volt. Ezután az erőszakos, sokat szabálytalankodó vendégek néhány játékosunk kedvét szegték az állandó csépeléssel, a 44. percben pedig a jobb oldalon meg is iramodtak a kapunk felé. Az ártatlannak tűnő előrerúgott labdát a kunszállási Tábi Attila szerezte meg Tóth Róbert mellett, majd a kapujából kirontó Eifert János felett beívelt az üres kapuba, 1-1.
A félidőt követően megrázta magát mindkét csapat, és még nagyobb vehemenciával küzdöttek a játékosok egymás ellen. Az 58. percben Lóczi Péter a labdát megszerezni akaró Varga Bencét könyökkel úgy találta el, hogy az vérző szájjal jött le a pályáról, míg Lóczi ezért a megmozdulásért piros lapot kapott. A megítélt szabadrúgás veszélyesen csavarodott Geleta lábáról a kapu felé, de a kapus hárítani tudott.
Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, sőt sokáig megtartani sem, mert a 64. percben Szarka Roland harcát a labdáért a bíró azonnal pirossal "jutalmazta", erősen kompenzálva a reklamáló, olykor magából is kikelő vendég edző megnyilvánulásait.
A játéktéren tovább folytatódott a harc a 3 pontért, mindkét csapat hagyott ki nagy helyzetet, a vadkertieknél Soproni került többször is gólhelyzetbe, de ezek kimaradtak.
Összegezve az 1-1-es döntetlen igazságosnak mondható, de máris a soron következő ellenfélre kell koncentrálni.
2013.08.24-én szintén szonbaton idehaza fogadjuk a 2 évvel ezelőtti bajnokot, amely együttes azóta megjárta az NB III-at is, ez a csapat a HÍD SC lesz.
A mérkőzések 15 óra 30-kor és 17 óra 30-kor kezdődnek.
INDUL A 2013/2014-ES FOCI SZEZON!!!
TISZTELT VADKERT SZURKOLÓK, KEDVES FOCIBARÁTOK!!!
AZ STE CSAPATAI A KUNSZÁLLÁST LÁTJÁK VENDÉGÜL A MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG NYITÓMÉRKŐZÉSÉN!!!
2013. AUGUSZTUS 16-ÁN SZOMBATON AZ IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ 15 ÓRAKOR A FELNŐTT MÉRKŐZÉS 17 ÓRAKOR KEZDŐDIK!!!
MINDENKIT NAGY SZERETETTEL VÁRUNK A MEGÚJULT ÖLTÖZŐÉPÜLETTEL RENDELKEZŐ FOCIPÁLYÁN!!!
HAJRÁ VADKERT!!!
Köszönettel: V.B.

Eredmények:
- 2010.08.20.

2013/2014. év

26. forduló
KECSKEMÉTI LC - STE SOLTACÉL
Eredmény: 2-3.
Gólszerző:
Soproni András
Ugrai Imre
Kővári Dávid

25. forduló
STE SOLTACÉL - TOMPA SE
Eredmény: 1-1.
Gólszerző:
Csernik Csaba

24. forduló
TISZAKÉCSKE VSE - STE SOLTACÉL
Eredmény: 2-4.
Gólszerző:
Hirsch László
Csernik Csaba
Szarka Roland
Soproni András

21.forduló
STE SOLTACÉL - HARTA SE
Eredmény: 3-1.
Gólszerzők:
Csernik Csaba 2 gól
Ugrai Imre

22.forduló
KISKUNMAJSA FC - STE SOLTACÉL
Eredmény: 2-2.
Gólszerző: Ugrai Imre
Pálinkás Zoltán

21.forduló
STE SOLTACÉL - AKASZTÓ FC
Eredmény: 1-1.
Gólszerző: Soproni András

20.forduló
KISKUNHALAS FC - STE SOLTACÉL
Eredmény: 2-1.
Gólszerző: Ugrai Imre

19.forduló
STE SOLTACÉL - KISKUNFÉLEGYHÁZI HTK
Eredmény: 0-7.
Gólszerző: -.

18.forduló
STE SOLTACÉL - BÁCSALMÁS PVSE
Eredmény: 3-4.
Gólszerzők: Radics Zoltán
Ugrai Imre 2 gól

17.forduló
HÍD SC - STE SOLTACÉL
Eredmény: 1-0.
Gólszerző: -

16.forduló
KUNSZÁLLÁS SE - STE SOLTACÉL
Eredmény: 3-3.
Gólszerzők:
Gillich Balázs
Papp Róbert
Molnár Zoltán

15.forduló
KISKŐRÖS FC - STE
Eredmény: 1-1.
Gólszerző: Soproni András

14.forduló
KECEL FC - STE
Eredmény: 0-1.
Gólszerző: Ugrai Imre

13.forduló
STE - KALOCSAI FC
Eredmény: 0-4.
Gólszerző: -.

12.forduló
HETÉNYEGYHÁZA SE - STE
Eredmény: 1-0.
Gólszerző: -.

11.forduló
STE - KECSKEMÉTI LC
Eredmény: 0-2.
Gólszerző: -.

10.forduló
TOMPA SE - STE
Eredmény: 2-0.
Gólszerző: -.

9.forduló
STE - TISZAKÉCSKE VSE
Eredmény: 5-0.
Gólszerző:
Papp Róbert 2 gól
Hegyesi László 2 gól
Szlovák Róbert

8.forduló
HARTA SE - STE
Eredmény: 2-4.
Gólszerző:
Ugrai Imre
Hegyesi László 2 gól
Geleta Patrik

7.forduló
STE - KISKUNMAJSA FC
Eredmény: 1-2.
Gólszerző:
Ugrai Imre


6.forduló
AKASZTÓ FC - STE
Eredmény: 0-2.
Gólszerző:
Szarka Roland
Tóth Róbert

5.forduló
STE - KISKUNHALAS FC
Eredmény:
4-0.
Gólszerző:
Gerner Dániel (öngól)
Hirsch László
Varga Bence
Ugrai Imre


4.forduló
KISKUNFÉLEGYHÁZI HTK - STE
Eredmény: 4-2.
Gólszerző:
Soproni András
Pálinkás Zoltán

3.forduló
BÁCSALMÁSI PVSE - STE
Eredmény: 3-2.
Gólszerző:
Soproni András
Varga Bence

2.forduló
STE - HÍD SC
Eredmény: 0-1.
Gólszerző: -.

1.forduló
STE - KUNSZÁLLÁS SE
Eredmény: 1-1.
Gólszerző: Hegyesi LászlóSOLTVADKERT - SOLTVADKERT - SOLTVADKERT - SOLTVADKERT - SOLTVADKERT - SOLTVADKERT